Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Αξύριστος, μελαχρινός και κούκλος



 Όλοι γνωρίζουμε πως οι φίλοι μας οι άνδρες είναι το ισχυρό φύλο, εν αντιθέσει με εμάς τις γυναίκες που, κατά τα λεγόμενά τους, αποτελούμε το ασθενές φύλο. Πολλές θα μου ρίχνατε μούντζα γι'αυτή μου την δήλωση και θα είχατε απόλυτο δίκιο ως "δυναμικές γυναίκες". Δεν σας κρύβω πως και εγώ η ίδια αν άκουγα ένα γυναικείο στόμα να λέει κάτι τέτοιο, εκτός από την ορθάνοιχτη παλάμη μου, θα την στόλιζα και με κοσμητικά επίθετα διαφόρων κατηγοριών. Οπότε ας συμπληρώσω πως, κατά τη θεωρία, έτσι είναι. Στην πράξη αλλάζουν συνήθως τα πράγματα. Όχι δεν είμαι φεμινίστρια, όχι δεν είναι όλοι οι άντρες μαλθακοί (σ.σ για να μην τους χαρακτηρίσω με την πασίγνωστη γυναικεία καραμέλα) και φυσικά υπάρχουν άνδρες που... την πατάνε! Βέβαια. Δεν είναι λίγοι οι άνδρες που, όσο σκληροτράχηλοι και να φαίνονται, υποτάσσονται σε δύο γυναικεία πόδια, σε μία γυναικεία ομορφιά, σε δύο μάτια λαμπερά και σε ένα γλυκό χαμόγελο. Όταν συμβεί αυτό, ένα αρκετό ποσοστό ανδρών θα παραδεχτεί το "με μάγεψες μάγισσα". Σύμφωνα με την ιστορία, ο ανήρ είναι ο κυνηγός και η γυνή το θήραμα. Τι γίνεται όμως όταν αλλάξουν οι ρόλοι και, συνήθως, λόγω της εμφάνισης; Τι γίνεται όταν βγαίνουν στους δρόμους και σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό και το τσιγάρο να γίνεται στάχτη γιατί τά'χεις χάσει;


 Ποτέ δεν μου άρεσαν οι πρόλογοι. Πάντα ήθελα και θέλω να μπαίνω στο ψητό κατευθείαν. Ήθελα απλά να σχολιάσω γι'αυτή την επιδημία - μόδα - εμφάνιση των ανδρών του να είναι μελαχρινοί και μουσάτοι. Κυκλοφορούν με θράσος και θάρρος, με το κεφάλι ψηλά, σαν να βλέπεις γενναίο πολεμιστή να γυρνά μετά από πόλεμο. Οπλοφορούν με ένα βλέμμα που σαρώνει τα "όχι" όλου του κόσμου και τα μετατρέπει σε "ναι". Φοράνε εκείνα τα αρώματα απόλυτης βαρβατίλας που όσο ρομαντικό και αν τον θες, μόνο από το άρωμα και την εμφάνισή του παρακαλάς να είναι το χειρότερο τσογλάνι που ξέρει να αγαπά (Ε ναι! Μην χάσεις εντελώς την γυναικεία σου εξάρτηση από αγάπες και λουλούδια!). Μπαίνουν στις καφετέριες, στα μπαρ, στα σούπερ μάρκετ ακόμα και στα νοσοκομεία τσούρμο όλοι μαζί λες και τους έχει αφήσει λεωφορείο έξω από την πόρτα. "Μην γίνεσαι λιγούρα", φωνάζεις από μέσα σου ενώ τον κοιτάς χάσκοντας. Μελαχρινοί Αυτοκράτορες, όνομα και πράμα! Έχουν κατακτήσει την Ελλάδα, την έχουν υπό τον έλεγχό τους και δεν υπολογίζουν τίποτα. Σαρώνουν στο πέρασμά τους και μετά λένε πως οι γυναίκες είναι μάγισσες.

   Δεν ξέρω στ'αλήθεια τι είναι αυτό που σε μαγνητίζει, αλλά αυτά τα μελαχρινά παλικάρια αποτελούν την κορυφή στα γυναικεία "θέλω". Κάθονται εκεί στον εγκέφαλό σου σε ένα πουφ, χαμογελάνε πονηρά, το βλέμμα τους πετάει σπίθες και εσύ πρέπει να πολεμήσεις και την (λογική) λιγουριά σου να τον κατασπαράξεις σαν τρωκτικό και το να μην του δείξεις ότι σε έχει καταφέρει. Που είναι τώρα, γλυκούλα μου, το moto που έλεγες στις χωρισμένες φίλες σου ότι εσύ κοιτάς μόνο τον χαρακτήρα και όχι την εμφάνιση; Θα σου πω εγώ που είναι. Το έκλεισες σε ένα συρτάρι και πέταξες το κλειδί στη θάλασσα!

   Βρείτε την φωτογραφία ενός μελαχρινού με μούσι πρώην σας. Επεξεργαστείτε την καλά, όπως κάνατε όταν χωρίσατε μαζί του, και ρωτήστε το κλασσικό πικρόχολο γυναικείο "τι του βρήκα" στον εαυτό σας. Δείτε το πρόσωπό του καθαρά, επεξεργαστείτε το βλέμμα του και προσπαθήστε να θυμηθείτε και να ενστερνιστείτε το χαμόγελό του όπως τότε που ήσαστε ερωτευμένη μαζί του. Τι είναι αυτό τελικά που σας τράβηξε; Το σύνολο; Το χαμόγελο ή τα μάτια; Επίτηδες παρέλειψα το μούσι. Το μούσι φίλες μου, εκπέμπει μια αγριάδα. Μια επιθετικότητα. Όπως προανέφερα, θυμίζει τον άνδρα που έφυγε για τον πόλεμο και επέστρεψε καταπονημένος και κουρασμένος για να τον περιποιηθεί η πιστή γυναίκα του. Επίσης, μας θυμίζει και τους Κρητικούς φίλους μας που ως γνωστόν λόγω του ότι κατάγονται από την Λεβεντογέννα Κρήτη, δεν σηκώνουν ούτε καν αρκετά από τα πολλά. Και τα δύο παραδείγματά μου, στο σύνολό τους έχουν την αγριάδα.


 Εδώ έρχεται όμως το εξής ερώτημα: μήπως τελικά δεν τους θέλουμε και τόσο βουτυρομπεμπέδες όσο τους παρουσιάζουμε; Μήπως τελικά η μελαχρινομουσάτη βαρβατίλα μας τραβάει περισσότερο από τον ξανθό γλυκούλη άνδρα; Σκοπός μου δεν είναι να προσβάλλω τους ανοιχτόχρωμους άνδρες αλλά να εκφράσω με ακράδαντα επιχειρήματα πως τελικά το σύνολο των γυναικών που γνωρίζει έναν μελαχρινό άνδρα, σχεδόν αμέσως θα πει "υπαγε οπίσω μου σατανά". Και άδικο δεν θα έχει. Κάθε φορά που βρέχει, μαζί με τις στάλες της βροχής ο Θεός πρέπει να ρίχνει και από δαύτους. Ή τους σπέρνουν στα χωράφια και μετά τους μαζεύουν. Ή τους παράγει κάποιο παράνομο εργοστάσιο. Δεν ξέρω πια τι να υποθέσω και τι να σκεφτώ. Και εφόσον κυκλοφορούν ελεύθερα και χωρίς ντροπή, ας βάλουν στο τσεπάκι τους και μια φωτογραφία που θα δείχνει πως είναι ξυρισμένοι. Α! Φυσικά δεν το αναφέραμε αυτό. Την έχουν πατήσει πολλές φίλες μας γυναίκες που ερωτεύτηκαν έναν μουσάτο άνδρα και, μόλις τον είδαν ξυρισμένο, ήθελαν να ανοίξει η γη να τους καταπιεί από την απέχθεια. Μικρό το κακό φυσικά, γιατί μούσι είναι και μεγαλώνει.

   Θερμή παράκληση προς όλες τις φαρμακοβιομηχανίες και προς όλους τους επιστήμονες να εφεύρουν ένα φάρμακο που να τους εξαφανίσει. Μεγάλο το κακό. Ανθίζουν οι γυναικείες εξάψεις, αυξάνονται οι χωρισμοί και τα ξυραφάκια δεν κάνουν καθόλου σωστή δουλειά. Ξυρίζονται και ξαναβγαίνουν! Πολλές φορές ακούω μεγάλης ηλικίας άνδρες που βγαίνει λίγο το γένι και τρέχουν να ξυριστούν να αναρωτιούνται "αυτή η νεολαία πως αντέχει και μένει αξύριστη; Δεν τους πιάνει φαγούρα;". Σε όλους εκείνους λοιπόν θα ήθελα, πολύ ευχάριστα, να απαντήσω με το εξής γυναικείο moto: "Αν νομίζετε πως επειδή είστε ψηλοί, μελαχρινοί και αξύριστοι ότι θα χαμογελάσετε και θα σας ερωτευθούμε... δίκιο έχετε! Έτσι είναι". Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Γυναίκες, πέστε μαλακά στην παγίδα τους. Είναι επικίνδυνοι και σκληροπυρηνικοί. Μολών λαβέ θαρραλέα, θρασύ και γοητευτικά παλικάρια. Μολών λαβέ!

(το άρθρο "Αξύριστος, μελαχρινός και κούκλος" δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβρη του 2014 από το Noizy.gr με την υπογραφή μου ως Tania DeFee)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου