Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Καλώς όρισες Σεπτέμβρη... Έτοιμοι και φέτος!

Όπα και να'μαι και φέτος ... Ναι, εγώ η πολυξέρα μανιακή με τις λέξεις και το συναίσθημα αρθρογράφος - σχολιαστής της επικαιρότητας από τις ζωές μας, τις ζωές σας και τις ζωές τους. Τάνια Πίντζου ονομάζομαι και φέτος (φυσικά και δεν άλλαξα όνομα) και ξεκινώ με το "Καλό χειμώνα" και "Εμπρός μαρς, τελειώσαν οι διακο-ποιες (;) και πρέπει να μπουν τα κεφάλια μέσα". Περάσαμε από πολλές πλευρές ένα σημαδιακό καλοκαίρι ... Πολιτικά θες; Οικονομικά θες; Συναισθηματικά θες; Το καλοκαίρι του 2015 για το δικό μου, τουλάχιστον, περιβάλλον ήταν ανατρεπτικό. Κανείς μας δεν κατάλαβε πότε πέρασε και πότε έρχεται ο Σεπτέμβρης. Παιδομάζωμα, σχολεία, δουλειές, σε λίγο θα ξεκινήσουμε να μαζεύουμε και τα καλοκαιρινά και ουφ!

Τι ήταν και αυτό με τα κυβερνητικά σκαμπανεβάσματα; Capital Control. Ο κοσμάκης λάλησε. Οι ουρές στις τράπεζες κάθε πρωί που πήγαινα στη δουλειά με κάνανε να αμφιβάλλω διαρκώς για το αν η οικονομική κατάσταση της Ελλάδος θα επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα. Οξύνεται κάθε μέρα και πιο πολύ. Βέβαια, για να λέμε και το δίκιο, ο Έλλην χρειαζόταν έναν έλεγχο στα οικονομικά του. Οι ανεξέλεγκτες και χωρίς μέτρο σπατάλες σε αγορές φυσικά γίνανε παρελθόν αν και οι καφετέριες, τουλάχιστον της Αριδαίας, δεν έμειναν ποτέ άδειες. Καφέ, τσάι και οτιδήποτε φθηνότερο έφευγε σαν κατανάλωση αλλά τουλάχιστον δεν κλείστηκε στο σπίτι ο κόσμος. Και οι συναυλίες που διεξήχθησαν πήγαν σχετικά καλά. Εκείνους τους συνταξιούχους και τα παππουδάκια που στήνονται στην τράπεζα τους πονά η ψυχή μου. Που για να βγάλουν το εβδομαδιαίο ποσό για τις πληρωμές τους, τα φάρμακά τους και την τροφή τους παρακαλούν χίλιες φορές τον Θεό να τους δώσει δύναμη και κουράγιο. <<Έχει ο Θεός κορίτσι μου>> άκουγα συχνά πυκνά και τους χαιρόμουν γιατί δεν χάσανε την πίστη τους και την ελπίδα τους. <<Το άδικο είναι για εσάς την νεολαία να τα βιώνετε αυτά και να είστε άνεργοι και εξαρτώμενοι από εμάς>>. Δεν είχε άδικο ο παππούς. Πολύς κόσμος άνεργος αδέρφια. Να θέλεις να δουλέψεις, να προσφέρεις, να παλέψεις να ανταπεξέλθεις και να βρίσκεις παντού εμπόδια.

Καλά μην χάσουμε και τελείως τον εαυτό μας όμως. Είχαμε ό,τι είχαμε και μια δεν είχαμε, αλλά έρωτες είχαμε. Βέβαια. Για το μόνο που δεν πρέπει να ανησυχεί ο Τσίπρας ή η Άνχελα είναι για τον ερωτευμένο Έλληνα που μπορεί φράγκο να μην έπαιζε ή να έπαιξε με το σταγονόμετρο αλλά οι καρδούλες χτύπησαν δυνατά και επίμονα! Τι πιο όμορφο, ε; Τα προβλήματα δεν σταματούν ποτέ αν το καλοσκεφτεί κανείς, αλλά πολλούς τους παίρνει τόσο από κάτω που δεν έχουν όρεξη ούτε να ξεμυτίσουν. Λογικό και παράλογο συνάμα. Ένα βρακί μας έμεινε και ένας έρωτας. Αν τα χάσουμε και αυτά, ζήτω που καήκαμε! Το καλοκαίρι δεν θα χάσει ποτέ την μαγεία του όσο υπάρχει ο έρωτας.

Για εσάς που οι διακοπές πήραν την ερμηνεία "διακο-ποιες", έχω να σας πω πως οι περισσότεροι βρίσκονται στη θέση σας. Καλά ούτε για εμένα προβλεπόντουσαν αλλά η παρέα με έπεισε και θα την κάνω την παρασπονδία και ό,τι μέλλει γενέσθαι. Το πολύ πολύ να μην έχουμε τσιγάρο να καπνίσουμε στην επιστροφή. Δεν βαριέσαι; Και πάλι καλό σε εμάς θα κάνουμε. Φυσικά και ζηλεύουμε αυτούς που ξεφάντωσαν άφοβα στους καλοκαιρινούς νησιώτικους προορισμούς. Προσωπικά, ζηλεύω όσους πήγατε στην Ιθάκη και ήσασταν αρκετοί γαμώτο αν κρίνω από τους φίλους μου στο Facebook. Χρόνια είναι ο dreaming προορισμός της καρδιάς μου. Αλλά είπαμε, η ελπίς είναι σαν την πεθερά. Πεθαίνει πάντα τελευταία! (Μελλοντική πεθερούλα μου φυσικά και αστειεύομαι, αλλά καλού κακού μην με διαβάσεις ποτέ. Θα φτύνεις τον κόρφο σου και θα ξεματιάζεις τον γιο σου για το κακό που τον βρήκε).

Καλό χειμώνα παίδες. Καλή σχολική χρονιά παιδιά μας και καθηγητές μας. Καλή αρχή στις δουλειές μας. Καλά μυαλά και ηρεμία (σ.σ οι λέξεις "ψυχραιμία" και "υπομονή" είναι στην black list μου). Στην διάθεσή σας και φέτος...

<<... ένα φιλί και τα όνειρα γίνονται πάλι ...>>





(το άρθρο-editorial ¨Καλώς όρισες Σεπτέμβρη ... Έτοιμοι και φέτος!" δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 από το AridaiaNews.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου